VITAL - Terapija Na Domu

Vsak od nas, ki je že bil kdaj poškodovan oz. bolan ve, da se šele v primeru poškodb oz. bolezni  zavemo, kako pomembna vrednota v življenju je ZDRAVJE.

Program VITAL-terapije združuje izkušeno ekipo posameznikov iz področja rehabilitacije in športa in omogoča posameznikom čim bolj funkcionalno samostojnost z upoštevanjem njegovih potreb in želja ter specifičnih bivalnih dejavnikov. Zaradi povezanosti posameznikov iz področja rehabilitacije in športa smo za mnoge uspešnejši od klasične fizioterapije.

Program VITAL-terapije se pod strokovnim vodstvom izvaja kot individualna oblika treninga NA DOMU, vsak posameznik pa opravlja vadbo po zanj prilagojenem programu, ki se ga pripravi glede na predhodno testiranje in oceno stanja.

Naši usposobljeni vaditelji pridejo na vaš naslov in imajo s seboj tudi potrebne rekvizite za čim bolj kvalitetno izvedbo vadbe.

Znotraj programa VITAL-terapije vam na vašem domu nudimo naslednje storitve:

  • Pomoč pri živčno-mišičnih obolenjih (multipla skleroza, Parkinsonova bolezen),
  • Pomoč pri okrevanju po možganski kapi in poškodbah glave,
  • Pomoč pri poškodbah in operacijah mišično-skeletnega sistema,
  • Pomoč po operativnih posegih, poškodbah, zlomih (kolk, koleno,…)
  • Pomoč pri gibalno oviranih osebah (težko pokretni ali nepokretni),
  • Pomoč osebam z mišično distrofijo
  • Pomoč osebam pred operacijo, da se pridobi vsesplošna telesna zmogljivost

 

Glavni cilj naših vadb je čim večja funkcionalna samostojnost vadečega, svetujemo pa tudi svojcem in jih poučimo o tem, kako ravnati ter vaditi z vadečim.

Vadba za onemogle

Vadba za onemogle na domu je namenjena osebam obolelim za boleznimi kot so parkinsonova bolezen, multipla skleroza in druge avtoimune bolezni ali pa so zgolj opešali po operativnem posegu ali daljšem ležanju. Namenjena je čim hitrejšemu okrevanju, upočasnitvi napredovanja bolezni in s tem vzdrževanju zdravja, ohranjanja gibalnih sposobnosti in samostojnosti v ožjem in širšem socialnem okolju.

Več...

Rehabilitacija

Individualna oblika rehabilitacijske vadbe na domu je namenjena osebam po poškodbah mišično skeletnega sistema ali poškodbah/okvarah živčevja. Nudimo vam vadbe na domu po operativnih posegih ali po poškodbah kot so: operacija kolčnega sklepa, kolena, zlomi okončin, možganska kap.

Več...

Vadba za starejše

Do višje kakovosti življenja v zrelejših letih z individualno vadbo na vašem domuPod stalnim strokovnim nadzorom vas bomo naučili vaj, s katerimi boste izboljšali gibljivost, mišično moč, ravnotežje, ohranjali kostno gostoto, utrdili fizično kondicijo in bistveno vplivali na zdravstveno stanje in boljše počutje. Presenečeni boste, kaj vse lahko storite doma na le nekaj kvadratnih metrih!

Več...

Masaža

Izvajamo klasično masažo in terapevtsko masažo celotnega telesa oz. določenega dela telesa (noge,hrbet, vrat, ...).

Redna masaža tudi bistveno pripomore k ohranjanju zdravih in prožnih sklepov, mišic in kit.

Več...